Kalenteri

Tulevat kurssit ja työpajat:

MuMe on läsnäoloa ja itsensä kuuntelua kokeneiden ohjaajien opastuksella, meren tuntumassa Västanfjärdissä ja ainutlaatuisessa kulttuuriympäristössä.

Tule nauttimaan hiljaisuudesta, liikkeestä, musiikista ja äänestä. Valitse ohjelmasta sinua puhuttelevat osiot ja nauti lempeästä lomasta!

Koko tapahtuma järjestetään Kemiönsaaressa 31.8.-1.8.2021. Lisätiedot: https://viisaskeho.fi/mume-2021/

Tapahtumapaikkana Kalkholmen:

SUNNUNTAI 1.8.2021

Klo 15-17.00 Äänikehomeditaatio, Demian Seesjärvi

Äänikeho-meditaatiossa harjoitetaan tietoista läsnäoloa liikkeen, hengityksen ja oman äänen avulla. Äänikeho-harjoitteiden lisäksi ääntä synnytetään myös rummuttamalla.

− Hoitava ääni- ja rumputyöskentely aktivoi kehoresonanssia, joka avaa syvältä lihasjännitteitä ja rentoutuminen läsnäolevaan hetkeen mahdollistuu.

Seesjärvi on musiikkipedagogiksi valmistunut holistinen äänitutkija, laulaja ja terapeutti.

Osallistumismaksut (maksu käteisellä tapahtumapaikalla):

Mindfulness 10 €

Gongyoga 10 €

Äänikehomeditaatio 10 €

Konserttiin vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestää Västanfjärdin kyläyhdistys ry

Lisätietoja ohjelmasta: Marjatta Karikoski, puhelin 050 5708 746

Tapahtuman järjestää Västanfjärdin kyläyhdistys ry.

Lisätietoja ohjelmasta: Marjatta Karikoski, puhelin 050 5708 746.

PBSP-kesakurssi-300x251

Itsetuntemusta ja hyvinvointia elokuussa saaristotunnelmissa!

Loppukesän intensiivikurssi sopii sinulle, joka haluat tukea keho-mieliyhteyttäsi. Se tarjoaa myös välineitä ja inspiraatiota, jos itse käytät kehotietoisuutta esimerkiksi omassa työssäsi. 

Psykomotorisen Pesso Boyden -terapian (PBSP) yksinkertaiset ja selkeät keholliset harjoitukset tarjoavat oivalluksia kehollisista reaktioista ja tunteista erilaisissa tilanteissa. Ne tukevat kehotietoisuuttasi, avaavat ymmärrystäsi ja tukee kykyäsi pitää huolta hyvinvoinnistasi.

Intensiivikurssi sopii myös sinulle, joka haluat tutustua menetelmään, olet kiinnostunut saamaan PBSP-terapiaistuntoja eli rakennelmia tai mietit osallistumista PBSP-terapeuttikoulutukseen.

Kurssi tarjoaa tilan myös rentoutua luonnonläheisesti saaristomiljöössä. Jokainen osallistuu harjoituksiin omia rajojaan kuunnellen ja kunnioittaen. Lauantain-iltana mahdollisuus nostalgiselle puuveneretkelle (säävaraus).

Paikka: Västanfjärd, Kemiönsaari.

Aikataulu:  La-su 14.-15.8.2021. Aloitamme la klo 10 ja päätämme kurssin sunnuntaina klo 16.

Hinta: Ennakkovaraajan etuhinta 359 € voimassa 15.6.2021 asti. Tämän jälkeen 385 €.

Hinnat sisältävät ohjelman, lounaat la & su, välipalat la & su & iltapalan la sekä alv 24%.

Majoitus: Kotimajoitus 35 €/yö, aamiainen 8 € (myös keittiö käytettävissäsi, joten voit kokkailla aamiaisen myös itse.) Halutessasi voit saapua jo perjantaina ja ottaa itsellesi omaa rauhallista aikaa.

Stipendirahasto: Jos osallistumismaksu on elämäntilanteeseesi nähden liian korkea, ota yhteyttä, niin selvitetään stipendimahdollisuutta.

Lisätietoja: https://viisaskeho.fi/pbsp-keholliset-harjoitukset-kesakurssi/

Pidetyt kurssit ja työpajat:

Häpeästä hiljaiset -intensiivityöpaja Tampereella la-su 13.-14.10.2018

Työpaja on suunnattu kehoterapeuteille ja kehollista prosessia tehneille.

Häpeästä hiljaiset intensiivi Tampere 2018

Häpeästä hiljaiset -kurssi Lahdessa (Wellamo-opisto) la-su 8.-9.9.2018

Häpeästä hiljaiset -työpaja Tampereella 9.-10.6.2018

Häpeästä hiljaiset Tampere

Työpaja on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Työpajaan voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Työpajassa käsitellään häpeän tunnetta ja sen lukkiuttavaa vaikutusta äänelliseen ilmaisuun.Työpajassa tehtävät psykofyysiset harjoitteet keskittyvät vapauttamaan ääntä ja itseilmaisua. Harjoitteet parantavat yksilön itsetuntemusta ja kehotietoisuutta. Työpaja tarjoaa turvallisen tilan äänellisen häpeän työstämiseen ja oman autenttisen äänen etsimiseen. Osallistujat saavat työpajasta monenlaisia työkaluja ja tarpeellista tietoa äänellisen häpeän työstämiseen. Työpajassa ei tarvitse laulaa yksin ja tilaa on myös ei-tekemiselle.Työpajassa käytävät harjoitteet perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin.Työpajan ohjaajat:

Iris Seesjärvi, MuM ja laululliseen häpeään erikoistunut laulupedagogi ja psykofyysinen hengityskouluohjaaja
Demian Seesjärvi, Musiikkipedagogi (Yamk), Psykofyysinen ääniterapeutti ja Sertifioitu Tre-ohjaaja.

Häpeästä hiljaiset -viikonloppukurssi Espoon työväenopistossa 3.-4.3.2018.

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneensä, minkä vuoksi itsensä ilmaiseminen joko laulaen tai puhuen on vaikeaa. Kurssilla tehdään harjoitteita, jotka auttavat tunnistamaan häpeän, työstämään sitä sekä parantamaan suhdetta omaan ääneen ja kehoon. Käytettävät menetelmät perustuvat erilaisiin kehomieli-tekniikoihin, kuten Autenttinen Ääni&Keho-menetelmän®, TRE eli Trauma Releasing Exercisen ja Psykofyysisen hengityskoulun harjoitteisiin. Kurssilta saa työkaluja ja harjoitteita äänellisen häpeän työstämiseen. Kurssin vetäjinä Iris Seesjärvi ja Demian Seesjärvi.

Transtukipisteellä järjestetään kolme työpajaa laulullisesta tai äänellisestä häpeästä kärsiville sukupuoleltaan moninaisille ihmisille syksyllä 2017. Voit osallistua kaikkiin tai vain yhteen mahdollisuuksiesi mukaan.

Häpeästä hiljaiset – työpajat järjestetään seuraavina päivinä Transtukipisteellä osoitteessa Pasilanraitio 5., 2. kerros:

la 25.11. klo 11-15, su 26.11. klo 11-15 ja la 9.12. klo 11-15

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu niihin pajoihin, joihin osallistut, laittamalla yhteinen viesti seuraaville:

kuura.autere@seta.fi ja demian.seesjarvi@gmail.com.

Kotona kehossa II – seminaari 27-28.10.2017

kotonakehossa_event-620x233

Kotona kehossa: Keho, ääni ja liike -työpaja

Häpeästä hiljaiset -kurssi äänellisestä häpeästä kärsiville la 23.9.2017 klo 16:00-18:15, Seinäjoki. Järjestäjänä Seinäjoen kansalaisopisto.

Kurssi on suunnattu ihmisille, jotka kokevat häpeää suhteessa ääneen ja jonka vuoksi itsensä ilmaiseminen joko puhuen tai laulaen on vaikeaa. Laulullisesta häpeästä kärsivät kokevat yleensä äänensä rumana, riittämättömänä ja huonona. Lisäksi ihminen vetäytyy yhteydestä ja vaikenee. Näin tehdessään ihmisestä tulee lopulta häpeästä hiljainen. Kurssille voivat osallistua kaikki, joille esilläolo, itsensä ilmaiseminen, esiintyminen ja sosiaaliset tilanteet tuottavat ahdistusta, pelkoa ja häpeää. Kurssia ennen järjestetään Häpeästä hiljaiset -luento Jaaksi-salissa klo 13.00-14.30.

TRE JA AUTENTTINEN ÄÄNI -KURSSI SEINÄJOELLA 17.2.2018

Kurssilla yhdistetään neuropaattinen tärinä ja ihmisääni. Näiden elementtien yhteisvaikutus on hyvin rentouttava ja kokonaisvaltaisesti avaava. Olen käyttänyt TRE-menetelmää (alla lisää Tre-menetelmästä) autenttista ääntä vapauttaessa oppilaillani ja se on ollut erinomainen apu myös omassa harjoitteluprosessissa ammattilaulajana. TRE:n aktivoima tärinä avaa syvältä palleaa ja muita äänentuottoon osallistuvia lihasryhmiä, kuten lantionpohjan, kurkunpään, rintakehän, kasvojen ja niskan lihaksia. Näiden lihasryhmien saumaton ja tasapainoinen yhteistyö on vapaan äänen ja itseilmaisun kannalta olennaista.

TRE:n avulla on mahdollista löytää syvempi ja tiedostavampi yhteys hengityksen, äänen ja kehollisen ilmaisun välillä. Kehoa lukkiuttavien tunteiden ja kokemusten noustessa tietoisuuteen myös ääntä lukkiuttavat jännitykset ja lukot purkautuvat tärinän avulla. Ääni ilmentää tunnetilaa tai kokemusta, joka nousee syvältä alitajunnasta TRE-prosessin avaamana. Kurssille osallistuminen ei edellytä laulutaitoa, eikä ketään painosteta äänelliseen ilmaisuun. Kurssilla on mahdollisuus vain täristä ja vapauttaa siten kehon syviä jännitteitä.

Esiintymiset:

Omaksi itseksi -konsertti to 21.9.2017 klo 19:00, Keski-Pohjanmaan Konservatorio, Kokkola.

Esiintyjät Demian Seesjärvi, Iris Seesjärvi laulu ja Miikka Lehtoaho, piano.

Omaksi itseksi

Omaksi itseksi -konsertti


Demian Seesjärvi työskentelee 15.11.2016 alkaen Jenny ja Antti Wihurin taiteelliseen työskentelyyn myöntämällä apurahalla. Apuraha on kohdistettu oman taiteellisen työni kehittämiseen ja Omaksi itseksi-konserttisarjan toteuttamiseen.

”Omaksi itseksi”-nimeä kantavan konserttisarjan teemana on uskonnollisesta yhteisöstä irtautuneen transihmisen kasvun matka omaksi itseksi ja itseään toteuttavaksi taiteilijaksi. ”Omaksi itseksi” kuvaa taiteen keinoin sitä, kun yhteisön ääni muuttuukin yksilön omaksi ja autenttiseksi ääneksi.